Engine has a missing problem - Chevy and GMC Duramax Diesel Forum
01-04.5 LB7 Duramax Powertrain Discussion of components that are directly involved in the power production and all that is needed to get and keep the truck moving . Engine , Transmission Ect

DuramaxForum.com is the premier Chevy and GMC Duramax Diesel Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-28-2011, 07:58 AM   eBay Motors  #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 36
Engine has a missing problem

I have an 04 LB7 with 75,000 miles.

The engine will randomly miss, it doesn't matter if the engine is hot or cold. Sometimes it will do it while its idling. Sometimes I can drive around for 30 minutes and it won't happen at all.

There have been times where, I almost had to pull off the side of the road because it was bad.

Its almost like the engine is completely shut off for a second.

Any ideas?
nhraracer90 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-28-2011, 08:46 AM   eBay Motors  #2 (permalink)
DuramaxForum Fanatic
 
DirtyMaxx03's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bulverde, TeXaS
Posts: 6,198
codes?
__________________
Sean
2003 Lb7 2wd
Dropped
Efi Live by Rob Coddens
s472
DirtyMaxx03 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-28-2011, 11:44 AM   eBay Motors  #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 36
No codes. Nothing comes up in the DIC. I was going up the interstate today and it was missing pretty bad.
nhraracer90 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-28-2011, 11:49 AM   eBay Motors  #4 (permalink)
I STILL DGAF
Lifetime Supporting Member
 
Duraskank's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: OKC
Posts: 9,041
How long has this been happening?
__________________
GW: 2005 CHEVROLET LT CCSB LLY 4WD|SOLD|SkankLilly
2006 GMC SLT ECSB LBZ 4WD -SOLD skankmobile2dot0 Pics
2007 CHEVROLET LS CCSB LBZ 4WD|June ROTM 2011 - SOLD|Dmax Pics

07.5 CHEVROLET LT2 CCSB LMM 4WD|SOLD|LMM 'build' thread|LMM pics
Duraskank is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-28-2011, 11:50 AM   eBay Motors  #5 (permalink)
born country
Supporting Member
 
Dmaxryan10's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: western NC
Posts: 2,431
injectors?
have you checked the balance rates yet?
could be an injector taking a dump.
__________________
NEW TRUCK- 2006 LBZ cc/sb loaded southern coach, smoky mountain sportsman edition, 20" black hostile havoc's, 305/50/20 nitto trail grapplers, EFI LIVE by rob at ATP performance, 5" exhaust, transgo jr, egr blocked, pcv rerouted, isspro ev2 gauges, tinted windows, just gettin started!
Dmaxryan10 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-28-2011, 02:35 PM   eBay Motors  #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 36
Quote:
Originally Posted by Duraskank View Post
How long has this been happening?
A few months but I have only driven it daily the last 2 weeks. I believe it is getting worse.

Would an injector going bad make it miss like it does? Sometimes I can drive around for 30 minutes and it wont do it. Would one injector going bad make it miss like the engine is shutting off for a split second?


How do I check the balance rates? Does it need to go to a dealership with a tech 2?
nhraracer90 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-28-2011, 03:26 PM   eBay Motors  #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 36
I hooked up my MicroScanner and I found the following codes:

These codes were in history : P0380 and P0381

I know that the P0381 is the Glow Plug indicator on the dash but I do not have any problem with that coming on or going off, so I don't know why that code is in history.

The P0380 is the Glow plug heater circuit A malfunction i believe? What is that?

Also in the ABS, I found these codes : C0035, C0040 and C0055.

The check engine light is not coming on nor are any of the other dash lights, so I am unsure why these are on.
nhraracer90 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-28-2011, 03:29 PM   eBay Motors  #8 (permalink)
born country
Supporting Member
 
Dmaxryan10's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: western NC
Posts: 2,431
you could start by replacing your glow plugs.

is your truck federal emmissions or cali?

it could be your glow plug controller took a dump on you.
__________________
NEW TRUCK- 2006 LBZ cc/sb loaded southern coach, smoky mountain sportsman edition, 20" black hostile havoc's, 305/50/20 nitto trail grapplers, EFI LIVE by rob at ATP performance, 5" exhaust, transgo jr, egr blocked, pcv rerouted, isspro ev2 gauges, tinted windows, just gettin started!
Dmaxryan10 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-28-2011, 03:31 PM   eBay Motors  #9 (permalink)
I STILL DGAF
Lifetime Supporting Member
 
Duraskank's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: OKC
Posts: 9,041
Quote:
Originally Posted by nhraracer90 View Post
A few months but I have only driven it daily the last 2 weeks. I believe it is getting worse.

Would an injector going bad make it miss like it does? Sometimes I can drive around for 30 minutes and it wont do it. Would one injector going bad make it miss like the engine is shutting off for a split second?


How do I check the balance rates? Does it need to go to a dealership with a tech 2?
Yeah you need to take it in. Dealer can read balance rates, or someone with a V2 if you know anyone.
__________________
GW: 2005 CHEVROLET LT CCSB LLY 4WD|SOLD|SkankLilly
2006 GMC SLT ECSB LBZ 4WD -SOLD skankmobile2dot0 Pics
2007 CHEVROLET LS CCSB LBZ 4WD|June ROTM 2011 - SOLD|Dmax Pics

07.5 CHEVROLET LT2 CCSB LMM 4WD|SOLD|LMM 'build' thread|LMM pics
Duraskank is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-28-2011, 03:36 PM   eBay Motors  #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 36
Quote:
Originally Posted by Dmaxryan10 View Post
you could start by replacing your glow plugs.

is your truck federal emmissions or cali?

it could be your glow plug controller took a dump on you.
No it is not Cali or federal emissions.

Im not having any trouble starting the truck cold or anything. Would bad glow plugs make the truck miss even when its warm?
nhraracer90 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chevy and GMC Duramax Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 05:56 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2