ally just got interesting - Chevy and GMC Duramax Diesel Forum
Transmission Shop Discuss the Allison OEM, aftermarket, and the ZF-6.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 12-18-2012, 06:22 AM Thread Starter
Senior Member
 
suttert's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: mount horeb wisconsin
Posts: 882
ally just got interesting

so backing out of the gf's driveway today and i put it in park and i had no gears. then i hit the break and she slammed into gear and was in limp mode. threw a code i believe something like tcm173. help please!

Trey

01 gmc sierra slt crew cab 4x4 6.6 dmax, efi live by Idaho Rob,
315/75/16 Goodyear Duratracs on 16" Moto Metals,
3" body lift, 5" Diamond Eye straight pipe with 7" tip,
Z Series Autometer Boost and Pyro, 6k Highs 8k Lows and 3K fogs, tinted windows
cat adapter and donaldson filter, adII
horn intake mod, tinted tails, lots of plasti dip
led interior and dash lights, retros led reverse lights

Big thanks to ATP TRUCKS and ALLIGATOR PERFORMANCE
suttert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 12-18-2012, 06:30 AM
Administrator
 
jc1843's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: So. Cal
Posts: 14,570
Send a message via AIM to jc1843
Does the shift display work--?? Most common problem for most 5 speed trans, is the NSBU switch. They get water and short out.

Of course the correct code [TCM 173--???] will help diagnose the problem.

Chevy 04.5 LLY, 2X, shell, XDR, MikeL Heavy duty up-grade, 6spd, TransGo, deep pan, de-badged, 65 Gallon replacement Aero tank, LBZ-mp, Kennedy pump, shimmed, Pre-fuel filter, tow mirrors, BU cam, gauges, GPS, Sirius, bags, custom grille, fender vents, HD trans cooler- Curt front hitch, footwell lights, load lights, Studs, head gaskets.--- Jerry
jc1843 is online now  
post #3 of 15 (permalink) Old 12-18-2012, 06:36 AM Thread Starter
Senior Member
 
suttert's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: mount horeb wisconsin
Posts: 882
im aware of the nsbu. all my autocal said was tcm173.....

if it happens again i will change the nsbu again...bummer

Trey

01 gmc sierra slt crew cab 4x4 6.6 dmax, efi live by Idaho Rob,
315/75/16 Goodyear Duratracs on 16" Moto Metals,
3" body lift, 5" Diamond Eye straight pipe with 7" tip,
Z Series Autometer Boost and Pyro, 6k Highs 8k Lows and 3K fogs, tinted windows
cat adapter and donaldson filter, adII
horn intake mod, tinted tails, lots of plasti dip
led interior and dash lights, retros led reverse lights

Big thanks to ATP TRUCKS and ALLIGATOR PERFORMANCE
suttert is offline  
post #4 of 15 (permalink) Old 12-25-2012, 07:55 AM Thread Starter
Senior Member
 
suttert's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: mount horeb wisconsin
Posts: 882
Did it again. Codes 0731 and 0845

Sent from my ADR6325 using AutoGuide.Com Free App

Trey

01 gmc sierra slt crew cab 4x4 6.6 dmax, efi live by Idaho Rob,
315/75/16 Goodyear Duratracs on 16" Moto Metals,
3" body lift, 5" Diamond Eye straight pipe with 7" tip,
Z Series Autometer Boost and Pyro, 6k Highs 8k Lows and 3K fogs, tinted windows
cat adapter and donaldson filter, adII
horn intake mod, tinted tails, lots of plasti dip
led interior and dash lights, retros led reverse lights

Big thanks to ATP TRUCKS and ALLIGATOR PERFORMANCE
suttert is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 12-25-2012, 08:08 AM Thread Starter
Senior Member
 
suttert's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: mount horeb wisconsin
Posts: 882
I'm thinking nsbu cuz its incorrect gear ratio and psi pressure switch and selinoid d circuit

Sent from my ADR6325 using AutoGuide.Com Free App

Trey

01 gmc sierra slt crew cab 4x4 6.6 dmax, efi live by Idaho Rob,
315/75/16 Goodyear Duratracs on 16" Moto Metals,
3" body lift, 5" Diamond Eye straight pipe with 7" tip,
Z Series Autometer Boost and Pyro, 6k Highs 8k Lows and 3K fogs, tinted windows
cat adapter and donaldson filter, adII
horn intake mod, tinted tails, lots of plasti dip
led interior and dash lights, retros led reverse lights

Big thanks to ATP TRUCKS and ALLIGATOR PERFORMANCE
suttert is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 12-25-2012, 03:40 PM Thread Starter
Senior Member
 
suttert's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: mount horeb wisconsin
Posts: 882
Bump

Sent from my ADR6325 using AutoGuide.Com Free App

Trey

01 gmc sierra slt crew cab 4x4 6.6 dmax, efi live by Idaho Rob,
315/75/16 Goodyear Duratracs on 16" Moto Metals,
3" body lift, 5" Diamond Eye straight pipe with 7" tip,
Z Series Autometer Boost and Pyro, 6k Highs 8k Lows and 3K fogs, tinted windows
cat adapter and donaldson filter, adII
horn intake mod, tinted tails, lots of plasti dip
led interior and dash lights, retros led reverse lights

Big thanks to ATP TRUCKS and ALLIGATOR PERFORMANCE
suttert is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 12-26-2012, 09:48 AM Thread Starter
Senior Member
 
suttert's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: mount horeb wisconsin
Posts: 882
bump

Trey

01 gmc sierra slt crew cab 4x4 6.6 dmax, efi live by Idaho Rob,
315/75/16 Goodyear Duratracs on 16" Moto Metals,
3" body lift, 5" Diamond Eye straight pipe with 7" tip,
Z Series Autometer Boost and Pyro, 6k Highs 8k Lows and 3K fogs, tinted windows
cat adapter and donaldson filter, adII
horn intake mod, tinted tails, lots of plasti dip
led interior and dash lights, retros led reverse lights

Big thanks to ATP TRUCKS and ALLIGATOR PERFORMANCE
suttert is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 12-26-2012, 10:06 AM
DuramaxForum Enthusiast
 
Mike L.'s Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,688
Check fluid level.

2011 CCSB 4X 4
Built Allison by Inglewood Transmission w/ custom G-Max kit and Goerend R converter.
Tuned by Idaho Rob
Mike L. is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 12-26-2012, 12:52 PM
DuramaxForum Enthusiast
 
Join Date: Mar 2011
Location: Northern MN
Posts: 2,757
Mine did a similar thing yesterday morning, started the truck, let it warm up for 10 min, put it in reverse and had barely any power, put it in drive and had barely any power, my CTS said I was in 5th gear, truck would not shift and I had the PO700 generic code which would not clear. Pulled the battery cables and it started to act just fine, CEL was still on. Went to start it up this morning and the CEL is off, no codes and everything seems fine.

I have a feeling it had to do with the cold weather and parking on a hill, maybe it caused a solenoid to be a little sluggish and freaked out.

2008 2500HD LTZ, EFI Live- Idaho Rob's Tunes, 4" Magnaflow Turbo Back, Raptor 150 Lift Pump, Transgo Jr, All Season Diesel EGR delete with high flow Y-bridge, Edge Insight for gauges,
ironman_gq is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 12-26-2012, 01:53 PM Thread Starter
Senior Member
 
suttert's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: mount horeb wisconsin
Posts: 882
my trans cooler was leaking a little, can you elaborate a little mike on why you think that? i know you are the tranny guru, so i would love to understand why this issue is happening and not just how to fix it. Thanks guys!

Trey

01 gmc sierra slt crew cab 4x4 6.6 dmax, efi live by Idaho Rob,
315/75/16 Goodyear Duratracs on 16" Moto Metals,
3" body lift, 5" Diamond Eye straight pipe with 7" tip,
Z Series Autometer Boost and Pyro, 6k Highs 8k Lows and 3K fogs, tinted windows
cat adapter and donaldson filter, adII
horn intake mod, tinted tails, lots of plasti dip
led interior and dash lights, retros led reverse lights

Big thanks to ATP TRUCKS and ALLIGATOR PERFORMANCE
suttert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy and GMC Duramax Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome