Chevy and GMC Duramax Diesel Forum - Reply to Topic
06-07 LBZ & LLY Duramax Powertrain Discussion of components that are directly involved in the power production and all that is needed to get and keep the truck moving . Engine , Transmission, Etc.

Thread: Help me please Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy and GMC Duramax Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
12-05-2019 01:19 PM
Pushngo Not as concerned about starting cold it blows some smoke but starts up just concerned that the CEL is on all the time not sure what it does on these trucks on our Rovers a CEL sets up a rich condition to "protect" itself
12-03-2019 01:16 PM
BOWTIE67
Quote:
Originally Posted by Hook'em_Horns! View Post
GP issues differ between the LB7 and the LBZ.

No signature, no location, no OP clues.....but it's got to get awfully cold for a Dmax to need GPs to start.
Ok, Thanks Hook'em I was just trying to help. I had no idea they were that different.

Thanks for the info
12-03-2019 11:18 AM
Hook'em_Horns! GP issues differ between the LB7 and the LBZ.

No signature, no location, no OP clues.....but it's got to get awfully cold for a Dmax to need GPs to start.
12-03-2019 11:11 AM
BOWTIE67 Just a thought. I put new GPs in my LB7 and i also replaced the controller. I still got the code. I went back to the glow plugs and i did get one of them tight enough. It was pretty tight. I was worried about over tightening them that wasnt the case. The lose one was hardly considered lose but it barely jiggled in its spot. Im thinking mine was the P0380 code if i recall. I hope its that easy for you. It took me about a week to find this. Good Luck
12-03-2019 10:49 AM
Pushngo
Help me please

I have an '06 LBZ, in the spring it threw a Glow plug code installed new ADC Delco Glow Plugs, light went out about a week later I get a Glow Plug Controller code. Replaced it still got code replaced it with a known good one nothing.
I drove it with CEL and Glow plug light on started having transmission issues long story short disconnected the GPC and the transmission is fine but I have no Glow Plugs and winter is coming.
We have shot all the wires as have 2 shops checked ground connections we are just stumped any input would be greatly appreciated

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome