Chevy and GMC Duramax Diesel Forum banner
  • Hey Everyone! Enter your ride HERE to be a part of this months Ride of the Month Challenge!
1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My heater only works on # 5 position . Last year # 1 position quit working but #2 thru # 5 worked fine . Last week they all quite except # 5 position which is high . I thought it was the switch so I pulled it apart and it looks fine . I dont see anything that can really go wrong with it . So I am wondering if maybe the heater fan is the problem ? Has anyone out there ever had this problem ?
 

·
Registered
Joined
·
103 Posts
Fill out your sig so we can see what you have first.
Then pull your switch back out and clean it all really good with a scuff pad and make sure that everything contacts clear and good. Then if thats not it time to replace the motor, but this doesnt happen very often, at least that Ive heard of.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,374 Posts
Heater resistor sounds like it crapped out on ya. I change them allllll the time. Double check the harness to it also, sometimes those will melt also. 1999-2007 classics all had the same problem with the manual HVAC circuits.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Thanks guys for the info . Also it is a 2002 Chevy 2500 HD Crew Cab with a Duramax . Where can I buy a new plug and resistor if it is bad ?
 

·
Registered
Joined
·
206 Posts
I bought both parts at Advance Auto, had to order both, cost around 80 bucks. Dont go to the stealership, they wanted $97.85 just for the 7 way plug!!!!!!
 

·
Registered
Joined
·
729 Posts
Heater resistor sounds like it crapped out on ya. I change them allllll the time. Double check the harness to it also, sometimes those will melt also. 1999-2007 classics all had the same problem with the manual HVAC circuits.
yeah mines crapped out, it has a mind of it own haha:rof
 

·
Premium Member
Joined
·
128 Posts
how often do they go out? i had to replace 3 of them in 6 months, i replaced the switch, and the harness but it still happened, any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
1,587 Posts
my blows on all but 5, could this be the same problem?
 

·
Premium Member
Joined
·
17,806 Posts
Yes, most likely! Resistor-- also check the wires and plug!
 

·
Registered
Joined
·
108 Posts
I had the resistor go on mine, the heater controls had a mind of it's own. The resistor is located above where the passenger's feet go. It is about 4" long x 2" x 2" with an alluminum heatsink on it. The dealer I use let me run out and plug it in to make sure it was the problem. It was, $90, and has worked perfect ever since. Good luck!
 
1 - 12 of 12 Posts
Top