Mam pytanie do was, mądrzejszych ludzi, dotyczące mojego 2020 2500HD. Właśnie kupiłem tę ciężarówkę i odkryłem, że została obniżona do 10 000 funtów (RPO C7A), co z kolei obniżyło moje holowanie 5. koła do 11 720 funtów (maksymalna waga na haku 1695 funtów). Kiedy kupiłem ciężarówkę, nie miałem pojęcia, że Chevy w ogóle to robi, więc nie wiedziałem, że muszę na to uważać. Zgromadziłem jak najwięcej informacji na ten temat, bez wdzięczności dla Chevy ani żadnego dealera, i wiem, że jest to dla firm, aby uniknąć DOT. Chcę wiedzieć, czy w konfiguracji jest coś, co faktycznie obniża GVWR, czy to głupi kod, aby obejść DOT? A jeśli to tylko kod, czy istnieje sposób, abym mógł złożyć coś, mówiąc, że jest to teraz do użytku osobistego i uzyskać normalną ocenę GVWR? Z mojego zrozumienia wszystkich forów holowniczych, prawnie nie wolno mi holować więcej niż mówi naklejka, a ta ocena naprawdę mnie wkurza, ale o ile mogę stwierdzić, sprężyny, hamulce, mechanizm różnicowy, oś, wał napędowy, wszystko, co widzę, jest takie samo jak w ciężarówce o wyższej GVWR i jest przeznaczone do holowania 5. koła o wadze 15 000 funtów i wkurza mnie, że nie mogę legalnie holować tego z 2500HD, co jest głównym powodem, dla którego go kupiłem. Szczerze mówiąc, nie wiem, jak Chevy uchodzi to na sucho, oznaczając go odznaką HD z tą oceną. Myślę, że przede wszystkim chcę wiedzieć, czy mogę coś zrobić z tą głupią oceną, czy też utknąłem z lekkim dieslem 2500.